Mijn kinderen hebben het zwaar tijdens de isolatie van COVID-19, al drie weken niet naar school. Dit zorgt ervoor dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes van school ontzettend missen.

Dus ik ben vriendschap tasjes voor ze aan het maken. Vriendschap tasjes zijn kleine tasjes waar mijn kinderen knutselwerkjes in kunnen doen voor hun vriendjes. Als ze straks weer naar school gaan kunnen ze de tasjes geven.

Leuk, georganiseerd en persoonlijk.

Wil je ze ook maken? Hier onder het patroon:

Teken op een A4tje een blok van 17cm hoog een 15cm breed. Knip deze uit. Vouw het blok dubbel en teken de ronding af. Knip het hoekje eraf.

Teken van het A4tje een een strook af die in de lengte even groot is als het A4tje en in de breedte 3cm.

Strijk voordat je gaat aftekenen je stof. Teken 2x het pand van het tasje af en 2x het hengsel. Teken rond om de onderdelen 1 cm extra af. Dit heb je straks nodig om het mooi in elkaar te kunnen zetten.

Knip de onderdelen langs de buitenste lijn af.

Begin met de onderdelen in elkaar te zetten. Leg de 2 panden van de tas met de goede kant tegen elkaar. Jij ziet nu dus de binnenkant, want we keren hem straks binnenste buiten. Ik gebruik vaak 2 steken met de naaimachine. Eerst de standaard steek een rechte lijn en daarna gebruik ik over hetzelfde gedeelte nog een zigzag steek om te zorgen dat de naad niet snel los laat. Volg met stikken de lijn van 1cm die je getekend hebt. Let op! stik de bovenkant niet dicht.

Daarna vouw je over de 1cm lijn de stof van de hengsels naar binnen. Zet ze even vast met een spelt dan kunnen ze tussentijds niet verspringen. Let op! De hengels zet je dus niet tegen elkaar.

Vouw de boven rand van de tas naar binnen en spelt de hengels hierop vast. Als je een naaimachine met losse arm hebt. Hun je de tas daarover heen doen en hem met het stikken rond laten gaan.

Nu binnenste buiten keren en voila je kindertasje is klaar.