Verschillende zelf ontworpen hangers

Als ik in de winkels loop dan kan ik het niet laten om knutselspullen mee te nemen naar huis. Ik heb bakken vol verschillende soorten stof, wol en vilt.

Als ik dan in de winkel iets leuks zie heb ik er ook meestal meteen een idee bij. Nu lukt heb me niet altijd om meteen het idee ook uit te voeren. Denk zelf dat het vaker niet lukt dan wel.

Maar toen ik deze vilt zag liggen met leuk opdruk ben ik toch meteen thuis aan de slag gegaan.

Het resultaat vind ik erg leuk, de kinderen ook. Vrolijke hangers die door het hele huis kunnen. Het kan voor de lente, voor pasen, voor verjaardagen, voor sinterklaas, voor kerst en noem maar verder op.

Benodigdheden:

  • een stuk vilt
  • touw of wol
  • een paar kralen
  • naald en draad / naaimachine
  • eventuele extra versiering.

Teken eerst een vorm en knip die uit. Teken daarna de vorm op het vilt. Je moet hem 2x aftekenen maar zorg dat de 2de in spiegelbeeld is. Vaak als je zelf teken krijg je hem niet helemaal gelijk aan beide kanten. Dit ondervang je door een keer gewoon en een keer in spiegelbeeld af te teken. Knip daarna de vormen uit.

Meet je vorm na, en beslis hoelang je de touwtjes wilt hebben. Let op! het touwtje gaat vanwege het lusje aan de bovenkant 2x door het vilt heen.

Knip de touwtjes op maat, en maak onderin een knop en rijg de kralen eraan. Als alle kralen eraan zitten maak ook een knop aan de andere kant van het touw. Verdeel de kralen zoals bedoeld. Leg het touwtje tussen de 2 delen vilt in. Kijk even goed naar de hoogte. Maak het vilt aan elkaar met een paar spelden zodat het niet verplaatst. Maak het nu een geheel met behulp van de naaimachine of met de hand.

Versier het aan het eind eventueel nog met bv knoppen.