Het begint vaak met een beeld in mijn hoofd. Dat beeld probeer ik te tekenen. Nou kan ik niet tekenen, maar het gaat meer om het idee. Daarna begin ik met haken en kijk ik hoe ver ik kom.

Een pagina uit mijn kladblok.

Ik had bv met Squinten mazzel, hij was in een keer eigenlijk zoals ik hem in mijn hoofd had. Nog wel even getwijfeld over hoeveel tentakels en hoe lang de tentakels. De combinatie van 6 kortere tentakels en 3 langer tentakels geven het effect die ik wou.

Voordat ik uiteindelijk een patroon publiceer, heb ik het eindpatroon al minstens 5 a 6 keer gemaakt. Ik probeer vaak verschillende wol soorten uit en verschillende naald maten.

Zo ziet bij mij de geschreven versie van een patroon eruit.

Ik kijk ook naar materiaal voor bv ogen en neusjes. Ik probeer alles te haken, gewoon omdat ik dat gebruiksvriendelijker vind. Als het met haken niet mooi word pak ik vaak vilt. Ik ben eigenlijk niet zo weg van knopen of veiligheids ogen/neuzen. Ik vind ze vaak te hard, en ik ben met knopen te bang dat ze los gaan.

Als alles compleet is dan maak ik er een pdf file van. Ik maak dan nog een keer het patroon vanuit de pdf file om eventuele typefouten eruit te halen.

En dan is het tijd om hem te delen.