Vasten linkshandig gehaakt.

In het begin is patronen lezen best lastig. Daarom heb ik de steken samen met hun afkortingen voor jou in een tabel gezet.

Als je nog niet zo thuis bent in je afkortingen, neem dan even de tijd om het patroon door te lezen. Kijk even goed welke verschillende afkortingen je tegen komt. Zoek ze daarna even in de tabel op. Op die manier sta je niet voor onverwachte verrassingen of mislukte haakprojecten omdat je de afkortingen door elkaar hebt gehaald.

  • l = losse
  • hv = halve vaste
  • v = vaste
  • hst = halve stokje
  • st = stokje
  • dst = dubbele stokje

Heel soms maak ik gebruik van andere steken, mocht er een steek in mijn patronen bij komen zal hij benoemd worden in deze lijst. Ook zal ik er dan een filmpje bij zetten hoe je zo’n steek maakt.

Mocht je vragen hebben over de afkortingen of een afkorting tegen komen die je niet kent. Doe een berichtje en dat kijk ik even met je mee.