Ik ben laatst begonnen met het zelf verven van garen. Ik vind het echt super tof om te doen. Om te zien hoe de garen en de kleurstof op elkaar reageren. Hoe de verschillende kleuren op elkaar reageren. En het ontdekken van de technieken om de kleuren zo te krijgen als je in je hoofd hebt.

Na mijn eerste creatie die iets wat anders geworden was dan de planning was, dacht ik laat ik eens met de basis beginnen. Dus met een kleur verschillende tinten proberen te maken.

Ik heb deze keer gekozen voor bruin.

Dit was de lichte tint, later nog langer tijd hoger gehangen voor een donker tint.

De kleur overloop is mooi geworden alleen ik vond de onderkant zo bruin… duh als je alleen bruin gebruikt. Dus nadat de garen gedroogd waren (die fout had ik de vorige keer gemaakt en daardoor gingen de kleuren mengen) heb ik de uiterste puntjes voor het effect nog even in de zwarte verf gehangen.

Nog even in een zwart bad voor de puntjes, om het levendiger te maken.

Ik moet zeggen dat ik wel vind dat dat laatste detail het allemaal wel afmaakt. Maar toen had ik natuurlijk een pan met zwarte verf en ja ik vond het ook wel heel zonde om die daarna meteen leeg te gooien.

Dus 4 nieuwe strengen gemaakt en daarna nog grijs/zwart gemaakt. Hoe bij de tinten op een bol eruit zien weet ik nog niet wat ze hangen nog in de badkamer te drogen.

Nu alles nog drogen.