Als er een baby in aantocht is vragen familie en vrienden mij vaak om een kado of kraampakket te maken. Iets wat ik natuurlijk hardstikke leuk vind.

Ik heb een kast met spulletjes die al klaar zijn, spuugdoekjes, knuffeldoekjes, knisperdoekjes, speelblokken en natuurlijk heel veel knuffeltjes.

Maar ik vind het ook leuk om tussen mijn patronen te kijken (haak en stof ik ontwerp ze allebei) en dan special voor die persoon iets te maken.

Het hoofd

Nu is de ballet juf van mijn oudste nichtje zwanger en vroeg mijn zus voor iets leuks voor haar. Ik zat al een tijdje met het idee om een knuffel aap te maken waarvan je de armen en benen langer en korte kunt maken. Dus ik heb een tekening gemaakt en ben begonnen met haken.

Poging 1 is best aardig gelukt, alleen het lichaam is te rond geworden. Hierdoor lijkt het zonder hoofd net een roze M&M. Normaal haal ik nooit een gedeelte van het haakwerk weer uit. Ik begin gewoon met een nieuwe versie en probeer dan de fouten van poging 1 op te lossen.

ballerina schoentje

Omdat ik deze zo leuk geworden vond heb ik toch het lichaam los gemaakt en uitgehaald en ben nu bezig om een iets ovaler lichaam te maken.

Ik zit nog heel erg te twijfelen of ik het rokje van tule ga maken of ga haken. Stay tuned voor het eindresultaat en als je hem nu al gaaf vindt, ik heb binnenkort testers nodig šŸ˜‰

Het lichaam ovaler bij poging 2