Ik ben bezig met het opzetten van mijn eigen lijn haakpatronen, en paar zijn al helemaal af en een heleboel zitten nog in een ontwikkelingsfase.

Daarnaast wil ik ook graag mijn eigen garen gaan verven, zodat mijn haakpakketjes echt helemaal IK-KE zijn.

De basis – 100% witte katoenen garen.

Maar dat betekend heel veel uitproberen. Met witte garen uit de kast van mijn schoonmoeder ben ik begonnen met verven. Dit zijn niet de garen die ik later als basis wil gebruiken, maar eerst maar eens kijken hoe alles reageert. De test garen zijn wel 100% katoen, dit bewust omdat ik met 100% katoenen garen wil blijven werken.

De kleurstof is toch echt rood…..

Dus een pan gevuld met warm water, rode kleurstof er in en de garen erin. Het idee was om garen te verven in de combinatie wit, rood, blauw. Dat liep iets anders.

Hier ziet het er nog steeds best rood uit.

De rode kleur was toch wat roze en tja wat gebeurd en als je rood en blauw mengt. Ja dat word paars. Dus in plaatst van wit, rood, blauw werd het wit, roze, paars.

De blauw werd meteen paars.

Nog steeds gigantisch cool dat ik zelf garen heb geverfd. Ik vind de combinatie super mooi. Alleen iets anders dan de verwachting. Wat me wel opviel is toch het kleurverschil in de strengen die hetzelfde kleurbad hebben gehad. Geen idee waardoor dat gekomen is.

Hetzelfde verfbad, best kleur verschil.

Ik heb van de strengen bolletjes gemaakt, dat haakt toch wat makkelijker. Dan zie je het kleurverschil nog minimaal. In de ene bol zitten net iets meer rood accenten dan de andere bol. Maar verder, ik zie het verschil nauwelijks.

Als bolletje, nog steeds erg blij mee.